Kennedy-Mars-virus wijkt voor Corona-virus!

Net als veel andere evenementen zal ook de Kennedy-Mars in Sittard dit jaar geen doorgang vinden. In november heeft de Stichting Kennedy-Mars Sittard een werkgroep in het leven geroepen, die tot in details de haalbaarheid van de Kennedy-Mars editie 2021 heeft onderzocht. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de beslissing van het stichtingsbestuur, met pijn in het hart, om dit jaar de (57e) Kennedy-Mars af te gelasten. Ook de Swentibold-Mars en Mini-Mars gaan niet door. De Kennedy-Mars had dit jaar moeten plaatsvinden op Paaszaterdag 3 april. Een aantal belangrijke verplichtingen zouden uiterlijk rond deze tijd (midden januari) moeten worden aangegaan en andere zaken in gang worden gezet. Het is op dit moment echter vanwege de coronaperikelen geheel onduidelijk wat er wel en niet mag worden georganiseerd.

Uiteraard spelen bij de afgelasting de veiligheid van de wandelaars en vrijwilligers een belangrijke rol, alsmede de kans op verspreiding van het corona- virus.

De deelnemers zullen hierdoor moeten wachten tot 16 april 2022, ervan uitgaande dat dan het corona -virus onder controle zal zijn.

 

De Sittardse Kennedy-Mars is de oudste Kennedymars in ons land en bestaat al sinds 1963. De toenmalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, daagde in dat jaar zijn bevolking uit met de uitspraak dat de moderne mens in staat moet zijn om 50 mijl (80 km) binnen 20 uur te kunnen lopen. Deze uitdaging werd ook in Sittard door elf studenten opgepikt, waarmee een traditie werd geboren. Inmiddels is de Kennedy-Mars in Sittard méér dan 100.000 keer volbracht! Dit jaar zouden er mogelijk twee wandelaars de mars reeds voor de 50e keer lopen. Spijtig genoeg zit dat er dus niet in.

Iedereen die de Kennedy-Mars of zijn kleinere broertjes, de Swentibold-Mars en Mini-Mars, ooit gelopen heeft of erbij betrokken was, kent de bijzondere sfeer van het evenement. Behalve de saamhorigheid op de dag, de gezellige momenten op de verzorgingsposten en de bloemen bij de aankomst op de Markt in Sittard, speelt de datum van het evenement daarbij een belangrijke rol. De Kennedymars vindt steevast plaats op Paaszaterdag en dat is ‘na de winterslaap’ jaarlijks het eerste grote wandelevenement in Nederland. Het bestuur vindt daarom het verplaatsen van het evenement naar bijvoorbeeld het najaar als er toch al veel andere wandeltochten plaatsvinden, géén reële optie.

Een belangrijk gegeven: Het Kennedy-Mars-virus zal er zeker nog zijn, als het Corona-virus is verdwenen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search